2008 fireblade Oil found all over rear of bike

Discussion in 'General 1000RR Discussion' started by Yeoer2k18, Apr 23, 2019.

Tags:
  1. Yeoer2k18

    Yeoer2k18 New Member

    Joined:
    Apr 23, 2019
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    I just recently bought a fire blade just had it mot and went for a run for about hour nice and slow got to my local town bike was running about 104c and i saw a puff of smoked as continued forward nothing i pulled and it looked like oil all over my undertail of bike what could this be ? Big issue?
     
  2. nigelrb

    nigelrb Elite Member

    Joined:
    Nov 2, 2017
    Messages:
    9,804
    Likes Received:
    3,370
    Without sounding like a smart ass, it could be anything.

    Best way to resolve this is to clean the rear of the bike free of oil and then take it for a 5-minute ride. Stop, and check all over as much as you can see of rear of motor for where a leak or breather hose is spewing it out.
     
  3. Stuish

    Stuish Active Member

    Joined:
    Jun 17, 2018
    Messages:
    828
    Likes Received:
    389
    But be bloody careful. Last thing you want is oil on the rear tyre checking for where its leaking
     
  4. Yeoer2k18

    Yeoer2k18 New Member

    Joined:
    Apr 23, 2019
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    I road home bike stayed under 100c was about 80c its a 10 min ride and no oil anywhere
     
  5. bradt

    bradt Senior Member

    Joined:
    Nov 6, 2013
    Messages:
    2,370
    Likes Received:
    996
    104 running temperature seems high, are you sure it was oil and not coolant over the rear of the bike?
     
    • Like Like x 1
  6. Yeoer2k18

    Yeoer2k18 New Member

    Joined:
    Apr 23, 2019
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    I was in slow moving traffic it was brown cplour and smelled like oil and the coolant level hasnt gone down at all unless it was over filled
     
  7. hitch

    hitch Elite Member

    Joined:
    Jan 27, 2017
    Messages:
    2,057
    Likes Received:
    938
    Have you checked the oil level?
    Double check the sump plug and around the filter as a minimum precaution
     

Share This Page