Cbr 1000rr 2008 sputtering

Discussion in 'General 1000RR Discussion' started by Alexvaldes31, Nov 5, 2020.

  1. Alexvaldes31

    Alexvaldes31 New Member

    Joined:
    Nov 2, 2020
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Hi, so im looking for help i jave a problem with my cbr 1000rr 08 that it hesitates or sputters when you are in a complete stop and then take off the bike will stutter until it passes 3k rpm bike will to a power wheelie if im in 1st and let the bike get below 3k say i hit 2k and bike is rolling if i teist the throttle the bike will bog down and be like that until pass the 3k once it passrs 3k you will fill the power kick in i know i should not ride below 3k but i also think it not normal for the bike to stutter when you are taking off from a red light

    i have change:

    fuel pump (its used and working perfect)
    Spark plugs
    All 4 coils
    Wiring harness
    8 injectors
    Ecu
    Throttle body
    Lower injectors wiring
    Tps (and was calibrated)
    Cam shaft sensor
    Air sensor
    Fuel lines and they are not kinked
    Throttle cables
    Stator and regulator
    And clutch kit
     
  2. Fatboy

    Fatboy Active Member

    Joined:
    Jul 18, 2018
    Messages:
    170
    Likes Received:
    92
  3. Alexvaldes31

    Alexvaldes31 New Member

    Joined:
    Nov 2, 2020
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    What should the temp be om iddle i do have one of those temp mesurment
     
  4. Fatboy

    Fatboy Active Member

    Joined:
    Jul 18, 2018
    Messages:
    170
    Likes Received:
    92
    The temp could be up to 90c , but as long as they are all the same that will show an even feed to the cylinders , if one is low that will be the one to concentrate on (if it's a cylinder problem, or fuel feed to that cylinder)
     
  5. Alexvaldes31

    Alexvaldes31 New Member

    Joined:
    Nov 2, 2020
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    So i swapped the spark plugs and they came oyt like these
     

    Attached Files:

  6. Alexvaldes31

    Alexvaldes31 New Member

    Joined:
    Nov 2, 2020
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Also threw some water on headers and header 2 from right to left did not evaporated the water fast like the other 3
     
  7. Alexvaldes31

    Alexvaldes31 New Member

    Joined:
    Nov 2, 2020
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Coils are new and also spark plugs
     
  8. Fatboy

    Fatboy Active Member

    Joined:
    Jul 18, 2018
    Messages:
    170
    Likes Received:
    92
    did you try a compression test
     
  9. Boothman

    Boothman Elite Member

    Joined:
    Aug 15, 2018
    Messages:
    2,144
    Likes Received:
    911
    Hi @Alexvaldes31 - I’d be inclined to think it was the primary injector on the cylinder you’ve identified as not getting as warm as the other three. A compression test is worth doing to illuminate/identify any other issues for sure, but you say it runs fine over 3K revs which makes a compression issue less likely (IMHO)
     
  10. Grease_munky

    Grease_munky New Member

    Joined:
    Apr 13, 2019
    Messages:
    13
    Likes Received:
    16
    ive Had a similar issue with a non Fireblade before it would do pretty much exact same thing and was a stretched timing chain caused either just bad engine or the ecu to get confused and cause the stutter I don’t know how hard it would be to check the engine timing ie whether all the timing marks line up possibly someone else here could advise on that?
     
  11. Charlie118

    Charlie118 New Member

    Joined:
    Oct 1, 2021
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Did this get fixed ?
     
  12. Jay Floyd

    Jay Floyd Active Member

    Joined:
    Aug 29, 2016
    Messages:
    182
    Likes Received:
    65
    Silly question??? but is the vaccum hose connected on the bottom of the air box? RHS i think?
     

Share This Page