New to forum please help

Discussion in 'New Members' started by Vas, May 1, 2020.

  1. Vas

    Vas New Member

    Joined:
    Apr 26, 2020
    Messages:
    6
    Likes Received:
    3
    hey guys I have a problem with my 2009 fire blade when it’s to about 100 degrees the drop a couple of times on tick over then cuts out with no engine management faults but will re start straight away, I have by passed neutral switch and side stand switch which never helped, any help appreciated
     
  2. Bikeboy

    Bikeboy Member

    Joined:
    Jun 14, 2018
    Messages:
    471
    Likes Received:
    161
    Is it related to the fab cutting in ?
     
  3. Boothman

    Boothman Active Member

    Joined:
    Aug 15, 2018
    Messages:
    1,349
    Likes Received:
    485
    Hi and welcome to the forum
     
  4. Vas

    Vas New Member

    Joined:
    Apr 26, 2020
    Messages:
    6
    Likes Received:
    3
    No relation to the fan it runs ok ideling until it gets gets hot and then the revs drops a couple of times then cuts out. I noticed that the fuel tank is a lot hotter than previous bikes
     
  5. bonjo

    bonjo Active Member

    Joined:
    Aug 15, 2013
    Messages:
    825
    Likes Received:
    143
    welcome to the club

    does this happen on the move only?
    I have never noticed the fuel tank running hot or not even warm. The tank has a venting system which ends with a short elbow tube on th right. Could be there is pressure building up and starving the engine (like vapor lock). worth checking
     
    • Agree Agree x 1
  6. Vas

    Vas New Member

    Joined:
    Apr 26, 2020
    Messages:
    6
    Likes Received:
    3
    Checked that today all seems ok even run it with the filler cap open but makes no difference, on tick over it still cuts out when the engine gets warm but restarts as so as I press the start button also bypass the kill switch today but made no difference.
     
  7. Vas

    Vas New Member

    Joined:
    Apr 26, 2020
    Messages:
    6
    Likes Received:
    3
    It only cuts out on tick over when I pull up to a set off lights or stop at a junction or have it ticking over in the drive way some times out on the road it has a little miss fire and runs rough put clear
     
  8. PauloHRC

    PauloHRC Elite Member

    Joined:
    Sep 3, 2017
    Messages:
    3,463
    Likes Received:
    2,453
    Hi and welcome, hope you've sorted the problem!
     
  9. Vas

    Vas New Member

    Joined:
    Apr 26, 2020
    Messages:
    6
    Likes Received:
    3
    Hi mate yes I’ve got to the bottom of it now after checking everything I could and running a fuel pump pressure test and finding no faults with anything I decided to take a gamble and replace the cam shaft position sensor and bingo it has never cut out since fitting the new sensor. Thanks for you’re help guys
     
    • Like Like x 3
  10. PauloHRC

    PauloHRC Elite Member

    Joined:
    Sep 3, 2017
    Messages:
    3,463
    Likes Received:
    2,453
    Great result mate!
     
    • Agree Agree x 2
  11. mk3golfcab

    mk3golfcab Well-Known Member

    Joined:
    Feb 4, 2018
    Messages:
    2,682
    Likes Received:
    1,519
    Hi and welcome, glad you got your issue sorted :)
     
  12. Stuish

    Stuish Member

    Joined:
    Jun 17, 2018
    Messages:
    742
    Likes Received:
    350
    Missed this, welcome to the forum! Good news on the fix too :D
     
  13. Blade runner 1

    Blade runner 1 Well-Known Member

    Joined:
    Dec 21, 2015
    Messages:
    651
    Likes Received:
    348
    Hello welcome
     
  14. BlackDevil

    BlackDevil Elite Member

    Joined:
    Dec 13, 2011
    Messages:
    4,635
    Likes Received:
    1,307
    Hi and welcome !
     

Share This Page