Powerline Adapter.

Discussion in 'Non Bike Related' started by Great Guy, Aug 5, 2018.

  1. Great Guy

    Great Guy Well-Known Member

    Joined:
    Feb 5, 2014
    Messages:
    1,206
    Likes Received:
    240
    Just noticed the power link in the hall is not flashing green as per usual. The one upstairs is fine.
    Consequently, I can't get on the internet in my normal fashion. Now on via Wi-Fi. (bt internet).
    Am I correct in thinking the one down stairs is broken? I have had them about 4 years.
    How can one test them? They are ZyXEL HD . Should I just purchase 2 more. The were about £40 so they don't owe me anything. Thanks. Which are the best one?
     
  2. Iain

    Iain Active Member

    Joined:
    Feb 17, 2012
    Messages:
    372
    Likes Received:
    87
    You could have a read of the manual, and try resetting and re-pairing them again. Do it on the same double socket so you can see what each one is doing, and to minimise the risk of one getting paired to one your neighbours might be using!
     
    • Agree Agree x 1
  3. Great Guy

    Great Guy Well-Known Member

    Joined:
    Feb 5, 2014
    Messages:
    1,206
    Likes Received:
    240
    Thanks
     
  4. callumw

    callumw Active Member

    Joined:
    Aug 19, 2012
    Messages:
    761
    Likes Received:
    247
    From memory, when you set them up they are paired with one as the Master and the other(s) as slaves.
    If you accidentally switch off the "Master" one then they can all lose their connection.

    Try switching them all off, switch on the master then switch the others on... they should reconnect again fine :)
     
  5. Great Guy

    Great Guy Well-Known Member

    Joined:
    Feb 5, 2014
    Messages:
    1,206
    Likes Received:
    240
    Seems a very good idea, will do.
     
  6. Great Guy

    Great Guy Well-Known Member

    Joined:
    Feb 5, 2014
    Messages:
    1,206
    Likes Received:
    240
    They are now working again.
     

Share This Page